Gypsycobs In Harmony


For you who wants to combine beauty with utility!

Detta händer hos oss!

110730

Uppdaterat med några nya bilder främst under fliken 'unghästar'.

Vi kommer succesivt göra om hemsidan där även våra utländska besökare skall kunna förstå vad som står.

Vi tillverkar box/stallskyltar enligt beställning, maila för prisuppgift.

 

110618

Uppdaterat Shavos sida med de två sista fölen för i år.  

110529

Uppdaterat salusidan och SWB-sidan!

 110515

Jag har äntligen tagit mig tid att uppdatera hemsidan, alla tre stona har fölat och vi är väldigt nöjda med årets föl. Om det är någon som intresserar dig så hittar du kontaktuppgifter under fliken 'kontakt' 

Vi har även varit på årets IC-Riks och kan inte annat än vara nöjda med helgen, aLoudy Mii fick 1'a klass, samma sak med hennes föl 'Krullis' ( aDorable Mii) och Alfie fick 40 p. och dispans för avel under 2011. Härlig dag i mina ögon, dessutom var det väldigt roligt att det var 4 st Shavo-avkommor med som alla gjorde bra ifrån sig, bäst gick det för Björnebo Gandalf som blev klassvinnare men värd att nämnas är även tjusiga Cheyenne som fick 38,3 och därmed 1'a klass. Första gången ute på resa och då blev det en långresa från Åland. Bra jobbat Annika och Benny!

Fantasy Face och Lugnets Nobel fick också bra poäng då de var mera ålderspåverkade men de kommer säkerligen få bättre när de inte växer så mkt längre.

Cheyenne på IC-Rikset 110514

I övrigt har 3 föl e:Shavo fötts så även hans sida är uppdaterad.

Xzibit AM är såld till Lotta Jansson.

 

110327

Årets första föl är född, ett stoföl e: Waterhouses Alfie och u: Ragnhild. Se fölsidan. 

101218

'Råttan' är hemma igen. Nya uppdaterade bilder kommer vart efter.  

101024

Vi har startat upp en blogg,följ oss gärna i vår vardag. 

100905

Premiering i Ösmo med Yoga In Harmony och aLoudy Mii.

39 p. till Yoga vilket innebär ytterligare en Shavo-avkomma som är visad med bra resultat och med det klassas också Puckan som AB-premierad. 

aLoudy Mii slog till med 40 p.!

100904

Grattis Marie! Zelda 88888= 40p. på Backamo Kallblodsutställning!

Ännu en Shavo-avkomma som visas med goda resultat. 

 

100719

Ranghild fick 40p. på Julita-premieringen!!

Årets Shavo-bebbar finns nu med på hans sida.

Sidan är uppdaterad med ett par nya 'flikar' osv. 

100624

Alla 3 'Tanter' är idag konstaterat dräktiga!

Se sto-sidan för närmare info med vem de är dräktiga med. 

 

100526

Vi har köpt ett nytt sto, aLoudy Mii. Hon anländer idag eller imorgon  förmiddag. Givetvis blir det bilder och uppdatering på stosidan när hon väl är här. 

100327

Uppdaterar Puckans Equine-dagbok och lagt till en som skall följa Hilda och hennes ev. resultat med Equine. 

100315

Uppdaterat Puckans Equine-dagbok  

100131

Uppdaterat med ett par nya bilder på Zelda e:Shavo i galleriet

100124

Vi på In Harmony gratulerar Camilla Mangnäs med familj för ännu en IC/Tinker i familjen.De har fått låna Marinella utav Ronja L. tills vidare då Ronja vill ha en hästpaus.

Jag har lagt till ännu en sida,Puckans Equine-dagbok som kommer att uppdateras kontinuerligt.En sida till är under bearbetning och kommer inom en kort tid.

Galleriet är uppdaterat med nya bilder på Romance In Harmony

 

091225

Ja,som vanligt så händer det mycket hos oss och det blir sällan så som man tänkt sig,jag tror jag ska sluta planera och bara låta tiden gå och se hur det slutar.

Inför 2010 så har vi inga IC/Tinker-föl,bara ett halvblodsföl väntas och det är inte ens helt vårt egna,utan denna delas ihop med Eleonor Räim.

Stoet heter Basiliqa (  Quite Easy-Parant ) och är betäckt med Figthing Alpha som finns på Askö Stuteri.

Shavo v/d Bonte Parels har under senhösten åkt upp till Cicci N. på Caspadias Lantbruk AB,Harads dit han är stationerad för åtminstone ett år framåt.

Romni In Harmony är såld och åkte tillsammans med Shavo,så m a o så är hon hos Cicci N.

Våran Alfie är visad under hösten med rekomendationer att tills vidare behållas som hingst.Om han räcker hela vägen det kan bara tiden utvisa men vi får hoppas på det.

Romance In Harmony är såld till Camilla Mangnäs i Eskilstuna och Peace In Harmony är såld till Marianne Jarl,Smeagårn's Tinkerhästar i Ambjörnarp

Istället har Ranghild flyttat in,en liten IC-dam på 137 cm i mkh.

Läs mer om Hilda under fliken ston,det är helt enkelt en sorglig historia som jag hoppas att vi slipper höra flera liknande,framförallt hoppas jag att denna typ av säljare har ett samvete någonstans och för en gångs skull börjar tänka på djuren de säljer. För det är ju faktiskt inte bara köparen som blir drabbad,det är ju ändå först och främst hästen som blir det!

 

090630

Mycket har hänt hos oss under en lång period men det viktigaste just nu är att stona har fölat och även i år har vi fått 3 st vackra stoföl.  Hemsidan kommer inom kort att uppdateras med nya bilder,men för den nyfikne så går det bra att maila oss så kan ni få fotolänkar på årets föl.

Vi gratulerar Birgitta och Otto Nordling med Life In Harmony som på årets TinkerRiks blev bästa unghingst och senare även bästa unghäst.

Shavos avelssäsong lider mot sitt slut,två ston till återstår + Romni In Harmony,vi gör en favorit i repris igen.

Shavo kommer sen efter denna säsong här hemma att lånas ut för åtminstone ett år,hem är redan funnet och han blir kvar i Sverige.

 

090322

Shavo numera också godkänd som Tinker!!

Då har vi varit på Grevagården och avelsvärderat Shavo som Tinker och nu kan vi stolta meddela att han är Sveriges första dubbelt avelsvärderade och godkända IC/Tinkerhingst!

Det finns otroligt många som jag vill tacka lite extra,framförallt alla som peppat oss under året som gått,det var en härlig revansch att komma igen och att få honom dubbelt godkänd i år!

Men de jag nämner lite extra just nu är först å främst Susanne Karlsson,Borlänge. Tack för att jag fick äran att köpa en sån toppen grundhanterad hingst,visst har han provat oss också och vi har fått sätta gränser och jag har slitit mitt hår,men grunden har funnits där från gammelmatte.Och tack också för all pepping genom åren!

Min egna dotter Sandra,som faktiskt suttit in honom,hon är ju kamikazepiloten i familjen. En å annan resa har det blivit på våran lilla buse men Sandra bara skrattar och fortsätter gladeligen.Självklart ska resten av min familj också ha ett stort tack för all hjälp,det har verkligen varit ett helt familjeföretag å få allt å gå runt!

Ett stort tack till Cecilia von Braun,STS-avelsgrupp som hjälpte mig igenom trasslet med röntgenplåtarna och svarat sakligt på alla frågor,utan hennes pepping och goda råd hade jag nog nästintill gett upp efter första röntgenmissen.

Ett stort tack också till vår dressyrtränare Matthias Malmlöf,Malmköping för hans trimning på Shavo de sista 14 dagarna då jag blev sjuk och var tvungen att med kort varsel finna en lösning!

Och så två stora jättetack till mina handlers för i år,först Kristina Edwardsson som visade fram honom på Gotland där han godkändes som IC och som fick samla ihop en mkt mkt nervös Mirre,sen nu också Viveca Räim som lugnt och säkert visade fram honom som Tinker på Grevagården och även gjorde ett fantastiskt trevligt ridprov trots ett sista-minuten-inhopp.

In loving memory och ett brontotack så här i efterhand så ska även Svante Karlsson,Tystberga ha ett omnämnande som lotsade igenom Shavo på hans körprov förra året,och som även körde in honom åt oss.Dessvärre avled Svante tidigare i år och vi i familjen sörjer honom och hans ofantliga hästkunskap och hans goda råd på vägen.

Även Anita och Torgny Larsson på Mälby travstuteri ska ha ett brontotack för all hjälp genom åren,de ställer upp i ur och skur,de svarar på alla mina frågor och finns alltid där!

Ett stort tack även till Olle Helin som visade Shavo i fjol på Grevagården,hade det inte gått så bra då,så hade jag inte gett mig in i den nervpirrande cirkusen i år igen!

Tack även till Birgitta Nordling,Stall Ulven,hon har fått tagit emot många tårar och tandagnissel och ändå fortsatt med glada tillrop och pepping.

Cilla Cederberg och Niclas Wincent som även de fått ta emot mina hysteriska anfall emellanåt och lugnat och dämpat och fortsatt peppat ska också ha ett stort tack.

Sen inte minst de stoägare som använt Shavo och trott på honom!

Ja,listan kan bli lång och jag fyller säkert på listan vart efter,men jag är så oerhört glad och tacksam för att ni alla finns i mitt liv och för allt jag lärt mig genom åren som gått.

090303

Shavo godkänd som Irish Cob!!

Vi var till den gotländska avelsvärderingen och visade Shavo som irish Cob,efter några långa timmars väntan så fick vi äntligen vårt erkännande att han duger gott och väl som IC-hingst.

Även om han sänkte sig i år med 0,3 poäng så är han fortfarande den högst avelsvärderade hingsten,dock så har årets visningar precis börjat och vi önskar all lycka till till övriga som skall visas runt om i landet!

Nu laddar vi om för att sen visa honom på grevagården som Tinker och givetvis så hoppas vi att vi får honom godkänd för tinkeraveln också!

090226

Uppdaterar lite på div. sidor,bl a salusidan.

Avelsvärderingarna står inför dörren,nu till helgen är det dags för att åka med Shavo till Gotland och för andra året visas som Irish Cob.

Därefter är det avelsvärderingen på Grevagården som vi riktar in oss på,den 20 mars.

081231

We wish you all

Happy New Year

081223

Vi på In Harmony önskar er alla en riktigt

GOD JUL

&

GOTT NYTT HÄSTÅR! 

081217

Hemsidan har levt ett eget liv och visa undersidor har halkat omkring,nu ska det dock vara åtgärdat men ni får gärna meddela mig om ni ser några felaktigheter.

/Mirre

081214

Kushti Grai's Tequila Rose är såld och vi på In harmony önskar hennes nya ägare ett stort lycka till!

081122

Och idag har Pleasure In Harmony flyttat hemifrån,vi på In Harmony önskar Hasse och Marie m fl. ett stort lycka till!

F ö så är hemsidan nu uppdaterad igen,Alfie har fått en egen plats under "Unghäsar".

081121

Cia har nu flyttat till Kicki E.  Hon kommer ett vara utlånad en längre tid om allt fungerar som vi hoppas på och kommer förhoppningsvis ut på tävlingsbanorna under våren -09

081111

Vi har gjort i ordning en liten webbshop med våra egna motiv används till trycken.Om någon önskar nått specifikt som inte finns i shoppen hör gärna av er så ska vi ordna med det då.

081103

"Kyckling" är nu såld och vi gratulerar Samantha och önskar henne ett stort lycka till med vår vackra bruna.

Hon kommer dock betäckas först innan hon lämnar oss på In Harmony.

081030

Förändringens tid är inne och jag väljer att hoppa av allt arbete i SFIC's avelsgrupp, jag väljer också att sätta ut mina vackra bruna Kyckling på annons eftersom jag jag bestämt mig för att inte dra ner på den lilla halvblodsavel jag har.

081025

Nu har Soda anlänt till sitt nya hem i norra Finland,vi önskar Kaisu ett stort Lycka Till!! Congratulations Kaisu,we wish you all the best in the future with Soda!

081012

Fighting Spirit såld,vi på In Harmony önskar den nya ägaren ett stort lycka till!

081010

Nytt sto på salusidan!

Båröds Daisy är tingad och vi på In Harmony önskar Nina med familj ett stort lycka till med henne!

080928

Två nya valacker på salusidan!

Jag har även tagit bort "andra raser" och hästar i annat land från salusidan då det just nu finns många i mitt tycke bra hästar på den svenska marknaden som är till salu.

080923

Rhapsody In Harmony  tingad.Pga olyckliga omständigheter så kommer "Soda" inte hamna i Ö-vik.Hon blir istället exporterad och hamnar i nordöstra Finland.

080914

Nya bilder inlagda på fölen,se galleriet. Nya bilder på Chikni.

080913

Ny bild på Chikni,se unghästar!

080912

Lukas såld till Norge.Vi på In Harmony önskar de nya ägarna ett stort lycka till och vi hoppas att vi även fortsättningsvis får följa hans utveckling.

080901

Ira och Tinkerbelle är bokade till nya ägare och därmed bortplockade från salulistan och vi på In Harmony önskar dessa ägare ett stort lycka till!

080831

Ny bild på Lukas,se salusidan eller hingstsidan.

080823

Länksidan uppdaterad igen

080821

Ny häst på salulistan och ny länk på länksidan!

080815

Åter igen,100% dräktighet på ston betäckta med Shavo!! Äntligen är de 4 betäckta ston konst. dräktiga och nu hänger det på stona.

080809

Grattis Helena och Queen of Pearls (e:Shavo),41 p. på TinkerRiks i Borås och 2:a bästa 1-årssto!

Fancy Face konst. dräktig med Shavo och beräknas föla 26/5-09.

080731

Ny häst på salulistan!

Tinkerbelle är nu tingad och därför bortplockad från salusidan.

080724

Två videos uppladdade i galleriet!

080722

SFIC's Riksutställning arrangeras i år i Västervik,i år blir tillställningen över två dagar då lördagen går åt till Riksutställningen och på söndagen så kommer föreningen arrangera tävlingar i dressyr,hoppning och agility.Ni kommer väl med era hästar?!

Läs mer på SFIC's hemsida

080716

Birkebo McCloud till Sverige under 2009??

Ett tillfälle för er med egna ston eller som planerar att ta emot ston för betäckning.Dansk/norsk topphingst utleasas under säsongen 2009.

Intresserad av denna fantastiska herre? Hör av er till Birgitte

080710

Ett stoföl "förhandstingat" utav 2009'orna,vi håller tummarna för den önskade kombinationen och att det blir ett stoföl igen.Vi söker någon som skulle vara intresserad av ett hingstföl i ett samarbete med oss (om det nu blir ett hingstföl) då vi delvis önskar behålla en andel.

080707

Kushti Grai's Kiara såld.Vi på In Harmony önskar de nya ägarna ett stort lycka till!

080706

Nya bilder i galleriet,från fölvisning och Shavos badtur+träning

080703

Jag har gjort i ordning ett galleri som kommer att uppdateras vart efter.

080702

"Häxan" och Romni konstaterat dräktiga! Se mer på stosidan.

Intresserad av föl under 2009? Hör isåfall av er med en intresseanmälan,det har hittills varit ett mycket stort intresse på våra föl och vi tar emot intresseanmälan redan innan fölen är födda,är det sen rätt kön,färg,typ m.m när de väl är födda och allt gått bra så skriver vi kontrakt och då erlägges en handpenning.Fölen försäkras alltid på första levnadsdygnet.

2 nya bilder på Shavo,se hingstsidan.

080625

I morgon drar årets Mule-läger igång och jag kommer inte att vara on-line så mycket,för er som har frågor om hästarna eller Shavo eller bara vill prata bort en stund så är det enklast att komma i kontakt med mig via telefonen under helgen.

080618

Nytt mkt flott stoföl på salusidan!

080615

Nya länkar igen! Vill du också att din hemsida ska synas här? Maila mig isåfall!

080614

Nytt föl på salusidan! 

080610

Nu finns videon från Shavos visning på Grevagården,se hingstsidan!

Ny häst på salulistan!!

080602

Shavos sista avkomma för i år är född! Ännu ett stoföl. Se hingstsidan

Skönt att allt gått bra så här långt,4 betäckningar har resulterat i 4 st jättefina stoföl!

080531

Uppdaterat med en länk-sida.

080530

Hemsidan är nu mer eller mindre klar i sin nya tappning,hittar ni fel eller har synpunkter så maila det gärna till mig.