Gypsycobs In Harmony


For you who wants to combine beauty with utility!

Våra ston

 

Puck In Harmony  AB-premierad.

f:1996 , Imp. Irland

Det var med Puckan det startade.Vi skulle bara kika och var sen fast,en IC/Tinker skapar sen ett ha-begär och på några få år har vi utökat skaran både med föl och andra "fläckisar".

Puckan är våran absolut bästa allround,vi använder henne som ridhäst och även i körning och då och då får hon hjälpa oss i skogen med en å annan syssla vi behöver hjälp med.Förutom detta så används hon även i aveln utav oss.

Puckans avkommor verkar hamna runt 155 cm i mkh,i allafall av vad vi sett och tror hittills.Alla är mkt trevliga i tempramentet och väldigt sociala som föl och unghästar.

Puckan är visad med 38 p. och klass 1 både som IC och Tinker,har godkänt bruksprov och är även godkänd via tävlingsmerit i dressyr.

Puckan har fölat den 3/5-2011 och den stolta fadern är Waterhouses Alfie, bild kommer.

Avkommor:

 

    Jackpot Light f.2006                                      Yoga In Harmony f.2007

   Pleasure In Harmony  f.2008                     Peace In Harmony  f.2009

 

 

 Ranghild  AB-premierad

f:1993, Imp. England

Hilda har en brokig historia bakom sig och jag hoppas att folk som varit i kontakt med henne på ett eller annat sätt kontaktar mig så jag får mera uppgifter än de jag redan har.

Jag har lagt ett pussel utan dess like och här kommer storyn om Hildas liv..

Första anhalten från England till Sverige var via Skåne och mannen där nere som jag hört talas om flertalet gånger men aldrig lär mig namnet på.Han är dessvärre död så det gör också att här slutar alla spår,så längre än så kan jag inte spåra henne.
Han har i sin tur,sin vana trogen kört upp en lastbil hästar till H. där hon gått med stona och haft föl,hon ska ha haft 3-4 föl där,trodde H.
Hon nämndes  som "ngt tunn",riden och körd enligt uppgift.Och med så många hästar så kan man inte ge individuell fodring osv. Detta enligt telefonkontakten.

P. + make + vän satte sig i bilen och åkte upp för att titta på detta ngt tunna stoet och möttes av ett  vrak ståendes i stallet ensam,uppbunden i spilta. Sönderfrätta bakben,skorvig,lusig m.m.
Hon var mkt mkt illa däran. Detta var sensommaren/förhösten '07.
P. + make + vän tog mkt illa vid sig av det som då fanns där och köpte helt enkelt en 'flock',däribland då Ranghild. Ytterligare 2 vuxna och 3 st föl.
Ranghild fick hemma hos P. direkt komma under veterinärvård och enligt veterinären hade hon inte överlevt ens en månad till. Hon var svårt undernärd.
De kämpade med varma termotäcken och massor av foder och specialskötsel för att få igång henne,en å annan promenad för att leda upp muskler och leder då hon mest bara stod och hängde på lösdriften.
Tömkördes lite lite grann,på inrådan från veterinären,dels för att hålla igång magen men också för att hennes mer eller mindre obefintliga muskler hade tagit stryk av svälten. Så detta är något som hon tydligen är 'ganska duktig på'.
Vad gäller påklädning osv av 'attiraljer' så har de alltid varit två,en som hållt i grimman en som klätt på,då hon var väldigt rädd,hon var väldigt strykskygg,ljudskygg och skeptisk till allt.Trots detta alltid varit snäll.
De har 'åkt häst' ett fåtal ggr,dvs suttit på ryggen,endast i skritt,max 10-15 min. rakt fram,helt kravlöst i skogen.

Pga olika val i livet så såldes sen Hilda december 07 till M.
Allt detta har då P. berättat för M.
M. i sin tur,trodde/fick för sig att P. var den som vanskött henne och anmälde P. till djurskyddet som då var ut och kollade hos P.
Inga anmärkningar på djurskyddet.
Hilda var fortfarande i dåligt skick och behövde fortfarande äta upp sig,hon har fått gå å 'skrota' i hagen under en lång period,mkt osäker på att få täcken på sig då hon ibland kastade sig i panik.Rädd,stressad och hade svårt att lita på ngn. Gick tillsammans med en shettis.
Efter några månader med promenader och lite förberedande arbete för ev. ridning så tog M. Hilda till en ridbana där hon tog mod till sig och satte sig upp på henne (hon klev upp via en pall). Nånting hände,om hon blev rädd för pallen eller nått i omgivningen vet inte Maria,men hon skjöt iväg i en brallserie (panikade) och Maria åkte i backen,sadeln gled fram och till slut fick Hilda av sig den (om jag minns rätt). M. har aldrig försökt att sitta upp igen på Hilda.

17 maj -09 är hon såld som avelssto till A. 
Den info jag har fått är att hon är riden i skogen med sadel på,inga problem här. Tyvärr vet jag inte mer än så då jag önskar jag kunde få komma i kontakt med ryttarna/en men denne/de ska enligt uppgift inte vilja bli inblandad i detta 
Betäckt och konstaterat dräktig enl. ultraljud.
Besiktad u.a inkl böjprov men utan arbetsprov den 31/8

C. hämtar henne den 6/9 (har för mig att det var denna dag,det kan diffa på ngn dag).
Hon är köpt för att barnen ska kunna rida på henne. De har själva inte provridit henne men varit och tittat.
Den 7/9 kommer veterinär G.S ut till C. för att vaccinera och ultraljuda Hilda. Hilda är hysteriskt rädd,vill inte låta sig ultraljudas utan måste ges lugnande.Hon är ej dräktig men det står i kontraktet att ombetäckning ingår ifall så skulle vara fallet.
Jag kom i kontakt med C. på eftermiddagen varpå C. sen kom ut på kvällen och vi kollade igenom papper och pass på hästen.Jag förklarade "skillnaden"  mellan de olika raserna och de rasvisa kraven och saker som härrör runt i kring rastypningar m.m.
Jag lovade att jag skulle åka ut till C. så fort jag hade tid.
Detta skedde således 1½ vecka senare,under samma dag som jag lovat att jag skulle komma dit så fanns en kontakt mellan A och C.
A. ringde mig innan jag hade varit ute hos C. och jag lovade att återkomma efter att jag varit och kikat på Hilda.
Jag möttes av en häst som vände häcken emot mig och lättade bak i ett hot mot mig,kastade en hästskit i arslet på henne och föste bort henne från flocken och på så sätt kunde jag få kontakt med henne och även fånga henne.
Höll henne i grimman och klappade på halsen,trots att jag stod en stund så,med handen dikt mot halsen och bara med små klirörelser med fingrarna så var hon så spänd så spänd,så fort jag släppte grimman så gick hon därifrån och proceduren fick börjas om.Hon togs in i stallet,klappade lite över kroppen men hon slappnade inte av övht.
Gick en kort promenad på grusvägen,dvs ledde henne och det är det inga problem med övht,följer snällt med och stannad snällt osv.
Kom med små tips om hur hon kunde börja jobba med henne för att få en kontakt med hästen.( Har därefter haft kontakt på telefon då jag har haft en mkt intensiv period på jobbet och sen en veckas semester i Skåne.)

Pratade med A. på vägen hem från C. och sa direkt att hästen har ingen som helst grundtrygghet. A. säger att de aldrig mött på problemen hos sig och vi spånar lite allmänt om detta. Det kan vara så att hästen inte trivs och därför också inte fungerar,det kan också vara så att C. är 'för okunnig' för en häst som Hilda och ja allt sånt som tas upp i en diskussion kring detta dock  så vidhåller jag att hästen är ej grundtrygg,och då visste jag inte om allt som jag vet idag.

Jag hoppas innerligt att folk som köper häst är noggranna med att kolla upp på flera olika håll om hästen och ÄVEN om säljaren,det finns tyvärr många gånger en helt annan sida av myntet som dyker upp.

En seriös säljare skall vara ärlig och lämna alla upplysningar de kan,oavsett om det är bra eller dålig info.Framförallt för HÄSTENS skull,för att hästen skall få rätt förutsättningar i sitt nya hem och för att den skall få rätt ägare från början.

Ingen tjänar på att dölja saker och ting,det mesta kommer till ytan förr eller senare och det enda vi som blir inblandade kan göra är att försöka göra det bästa av situationen som uppstår och dela med oss av våra erfarenheter,förr eller senare så stoppas denna typ av hästhandel om folk vågade stå upp och berätta om det de själva råkat ut för.

HIlda är visad på Julita-premieringen 100716 och har numera ett godkänt ridprov och belönades sen med 40p. exteriört!

Hilda fölade den 27/3-2011 och fick ett väldigt vackert stoföl och den stolta fadern är Waterhouses Alfie, bild kommer.

 

  aLoudy Mii

f:2006  Imp. England

'Ladan' hamnade här av en händelse,var bara ute på nätet och slösurfade,hittade en annons om två hingstungar som var till salu,mailade och bad om ett par till bilder och eftersom priset var väldigt lågt på de för att kolla om det stämde. Fick till svar att hingstarna var sålda men att hon hade ett par ston till salu,de var även ev. dräktiga.

Fick lite bilder och några bl a på 'Ladan',inte den vackraste hästen men hon hade absolut något som tilltalade mig så vi diskuterade lite fram och tillbaka och till slut bestämde jag mig för henne.

 Det har idag visat sig att 'Ladan' även är dräktig vilket vi är glada för. Hon är dräktig med en hingst som heter Mickey Blue och den blivande fölungen får bekräftad stam då det är säljaren som även äger hingsten.

Ladan är visad på Ösmo-premieringen med 40 p.

Ladan fölade den 6/4-2011 ett väldigt välbehårat hingstföl, den stolta fadern är Mickey Blue, bilder kommer.

Intresserad av nått utav våra blivande föl? Lämna gärna en intresseanmälan till oss. Det innebär inte att fölet är tingat,men DU får vara den som får första förfrågan när fölet väl är fött om intresset finns kvar skriver vi då avtal.Ibland dyker det upp flera som är intresserade av samma föl och då är det 'kölista' som gäller. Ingen budgivning tillämpas!